"Их нравы": На Росії змусили школярів розв’язувати задачі про маніяків і вбивць

Вчителі в одній зі шкіл у Челябінську (Росія) вирішили розширити кругозір учнів 3 класу за допомогою оригінальних завдань, в умовах яких виявилися матеріали кримінальних справ.

Додатковий предмет назвали Теорія рішення винахідливих завдань, або скорочено ТРВЗ, - передають Патріоти України з посиланням на НТВ.

У якості невідомих: вбивці, серійні маніяки і їх жертви – наприклад, вагітні жінки. А умови – як сюжети кримінальних фільмів. Скандал розгорівся, коли в зошит учня заглянули батьки. Вони засумнівалися в тому, що учням молодших класів необхідні такі приклади, і зажадали замінити факультатив.

Тим часом більшість педагогів встали на захист експериментальної методики. Назвали її грою в детективів і заявили, що жорстоку правду життя дітям краще пізнати від вчителя, а не на вулиці. "Якщо дитина приносить таку задачу-детектив, звичайно, краще, щоб доросла людина допомігла її розібрати з морально-етичної сторони, ніж дитина залишиться один на один з цією інформацією", – сказала директор школи Лариса Рушаніна.

До того ж, нарікають вчителі, школі непросто привернути увагу сучасних дітей і конкурувати з інтернетом. Доводиться застосовувати на практиці такий шок-контент.

Поговорити з викладачкою, яка запропонувала дітям настільки кровожерну арифметику, батькам так і не вдалося. Її колеги пояснили: важко переживає, що нову методику так і не оцінили по достоїнству. Після того, як розгорівся скандал, учитель-оригінал в школі з’являтися перестала. Вона працювала за сумісництвом і вела тільки факультативи.

Директор пообіцяла, що принаймні до кінця навчального року сумнівні заняття проводитися більше не будуть.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...