"Ихтамнет"? - На Донбасі виявили ​​новітню російську систему зв'язку (фото)

На Донбасі виявлені нові докази присутності там сучасної, нещодавно розробленої російської військової техніки.

Про це йдеться в розслідуванні лабораторії цифрової судової експертизи DFRLab, передають Патріоти України.

Дослідники виявили дві фотографії, на яких видно недавно створений модуль супутникового зв'язку на території Донбасу, яка не контролюється урядом України.

9 червня 2018 року користувач "ВКонтакте" "Артем Донецьк" розмістив альбом з кількома фотографіями різного часу, на яких зображена його діяльність в якості бойовика контрольованих Росією збройних формувань в Донецькій області.

На двох фотографіях бойовик позує поруч з іншим найманцем на тлі зеленої супутникової антени. Ця радіолокаційна тарілка зовні виглядає так само як і супутникова антена російської системи зв'язку Ауріга-1,2В, яка стоїть на озброєнні армії РФ з 2014 року.

У DFRLab порівняли зображення супутникової антени на фото із зображеннями задньої сторони системи Ауріга-1,2В на фрегаті класу Адмірал Григорович "Адмірал Ессен" Чорноморського флоту Росії.

Ця система ніколи не експортувалася в Україну і не використовувалася її збройними силами. Іншими словами, вона могла з'явитися на сході України тільки з Росії.

У 2016 році ця система була виявлена на службі у російських військових в Сирії.

Одна з перших демонстрацій Ауріга-1,2В відбулася в 2015 на виставці Міністерства оборони Росії "День інновацій" в далекосхідному портовому місті Владивостоці. Система демонструвалася з табличкою, на якій перераховані її специфікації і вказаний 2014 рік як дата випуску.

Об'єднавши зображення будівель та інших орієнтирів на задньому плані фотографій, дослідники визначили, що на них зображено П-образну будівлю, що використовується 11-тим мотострілковим полком бойовиків "Восток", яка знаходиться в Макіївці.

Очевидно, що Ауріга-1,2В використовується для підтримки військових операцій підконтрольних Росії бойовиків на Донбасі. Хоча система в основному призначена для відеозв'язку, можливо, що вона використовувалася як більш безпечний спосіб зв'язку з частинами на передовій.

В рівній мірі можливо, що система Ауріга-1,2В використовується для зв'язку з російськими військовими.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...