"З абсолютно смертельним пораненням він прожив ще три тижні... Його дружина загинула миттєво...", - ветеран АТО про жертв кривавої ДТП в Харкові

У резонансному ДТП в Харкові на вулиці Сумській загинули вдова і дочка смертельно пораненого під Карлівкою 10 липня 2014 року сержанта-добровольця 93-ї бригади ЗСУ Володимира Степановича Янчука.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав ветеран АТО, харківський суддя Олександр Мамалуй, передають Патріоти України. Щирий патріот, котрий потайки від рідних пішов добровольцем рятувати Україну, помер 1 серпня 2014 року в київському госпіталі від смертельних поранень отриманих під час ворожого наступу на Донбасі.

"Володька промучився три тижні. Осколок міни через стегно пройшов в живіт, вийшов, відбився від внутрішньої поверхні плити броніка, пішов назад в живіт і все там перемолотив. З абсолютно смертельним пораненням він прожив ще три тижні. Його дружина загинула миттєво. Її вбив удар "Лексуса" на Сумській. Її, і дочку. Обох. Враз", - написав Мамалуй.

За словами Мамалуя, загиблої доньки Янчука було 19 років.

"Нема жінки, яка плакала у мене на грудях на похоронах Володьки в серпні 14-го, а навколо стояли живі ще пацани - а їх немає вже, вони все вбиті в тому ж серпні", - додав суддя і доброволець.

Можна ще додати, свій 44-й день народження Володимир Степанович зустрів у важких муках на госпітальній койці, за два тижні до того, як серце остаточно зупинилось...

21 жовтня 2014 року — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, сержант Янчук нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно)

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...