"З іконами за Сталіна", або Як "історична шизофренія" косить ряди росіян

Жителі РФ масово охоплені "історичною шизофренію" - в їхніх головах уживаються ностальгія за радянським минулим і часами царської Росії.

Таку думку висловив відомий блогер і історик Юрій Гудименко, коментуючи 100-тисячну хресну ходу у пам'ять про царську сім'ю, що проходила в Єкатеринбурзі, передають Патріоти України.

На думку історика, хресний хід став "поверненням великого історичного міфу про доброго царя". "Це чудово лягає в нинішню російську історичну концепцію. У них вибудовується єдиний історичний міф, де царизм хороший, але комунізм і Сталін теж. Цю шизофренію вони об'єднують в єдиний історичний міф - пишаються і комуністами, і царською сім'єю", - підкреслив він.

Гудименко відзначив, що "історична шизофренія завжди була у росіян", і він не бачить "жодних перешкод для її подальшого існування". "Будь-яке керівництво, яке утримувалося в Росії довго, отримувало статус культу - це ми бачимо і зараз. Історичні персоналії або будь-які політичні сили воювали між собою, вбивали один одного - все одно", - пояснив він.

За словами історика, учасники масштабної хресної ходи "можуть в тому ж складі вийти з портретами Сталіна чи Леніна, які боролися проти церков", або ж "вийти з іконами на марш за Сталіна". "Логічних збоїв не буде в принципі", - уклав він.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...