"З юридичної точки зору це - нікчемний документ, але з політичної - доволі розумно", - російський політичний експерт про "Кремлівську доповідь"

У відкритій частині «кремлівського списку» є «російська сотня» бізнесменів зі списку Forbes, що нажили мільярд доларів і більше. Є також співробітники адміністрації президента Росії, члени уряду, високопосадовці-політики.

"На мій погляд, «гора народила мишу», а взагалі нікого не народила. Довго напружувалася, видала якийсь звук, але вмісту жодного", - заявив у ефірі "Радіо Свобода" російський політичний експерт Леонід Радзиховський, передають Патріоти України.

"Це, по-перше, просто список «Форбс». За що ж отримують гроші американські спецслужби? За те, що «Форбс» читають? Це телефонний довідник російського уряду і список «Форбс». У цьому «списку «Форбс» є, наприклад, дивовижні фігури – Гапонцев, доктор фізико-математичних наук, фірма якого займається чимось, пов’язаним з лазерами. Є Галицький, власник мережі магазинів дешевого харчування «Магніт» – в основному, мережа належить американцям, але він є співвласником і гендиректором. Це випадкові люди.

Це нічого не означає – жодному з них не пред’явлено ніяких обвинувачень. Відповідно, їх ні в чому не обмежують, не накладають санкцій. Але, зрозуміло, неприємно опинитися у списку на «чорній дошці», де зверху написано «Наші прогульники» чи «Наші п’яниці» або ж «Сором п’яниці й хулігану Семен Семеничу Горбункову!».

З юридичної точки зору, це нікчемний документ, а з моральної – дуже дивний – засунули людей, які несуть відповідальність за ті чи інші неприємні дії і людей абсолютно «ні в тин, ні в ворота». Але з політичної – доволі розумно.

Це дурнуватий, хамський вчинок США... Але це відповідь на дурнувату і хамську політику Росії. А російське керівництво таку мову «п’яного слона в крамниці посуду» прекрасно розуміє. Росія так себе поводить, і з нею так поводяться. Це той випадок, коли «наскочив чорт на біса». Відпрацьована, юридично грамотна, розумна відповідь є довгою, повільною, для Росії є «слабкою». А коли раптом беруть брудне помело і змітають зі столу посуд – чистий, брудний, де є їжа, а де й немає – російське керівництво такий тип спілкування дуже добре розуміє.

Як відреагує Путін? Симетрична відповідь – це надрукувати список конгресменів США і мільярдерів США і повісити його на сайті президента Росії. І що? Як і перший список, який американці надрукували, так і другий, який могли б надрукувати росіяни, позбавлені сенсу. Але в першому випадку російські чиновники і мільярдери нервувалися б, в іншому – американські конгресмени довго б реготали. Тому розважати їх такими анекдотами Росія не буде.

Путін – після 19 березня шукатиме можливостей відступити й налагоджувати стосунки із Заходом, наскільки це можливо. Не через ці хамські списки, а через те, що Росія у своїй експансії вперлася в стіну – далі немає куди рухатися, захоплювати немає чого, сваритися немає про що, а ситуація економічна, і, головне, психологічна, для Росії неприємна.

Подібна напівізоляція від Заходу і постійні «наїзди» психологічно на Росію тиснуть. Немає нічого, крім «гнилих понтів», як мовиться, крім піару, крім бажання показати себе великими. Складне завдання – відступити, наступаючи, вип’ячуючи груди, виконуючи переможні марші."

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...