"З картоплі і пластмаси": На українському ринку з'явився "штучний" рис (відео)

Інцидент трапився 3 лютого в Бердичеві. Жінка придбала на центральному ринку рис, який буквально розчинився в воді при промиванні.

Жінка послала чоловіка за рисом в магазин, а потім зняла відео: як поводиться в воді «дивний» рис і як - «правильний» рис, передають Патріоти України з посиланням на місцеве видання Бердичів BIZ.

У коментарях думки читачів про штучне походження рису, упакованого одним з вінницьких підприємців, розійшлися. Однак багато хто вважає - що рис штучний, і, можливо, небезпечний для здоров'я.

У мережі знайшли схоже відео з Казахстану:

“На прилавке лежало несколько пакетиков, с виду красивый, прозрачный, приличный такой рис. Вчера хотел сварить, промыл несколько раз, смотрю – видоизменяется рис на глазах, стал какой-то наполовину белый, наполовину прозрачный. Потом за пять минут весь побелел. Я взял его просто руками, начал тереть между пальцами – рис весь превратился в порошок “, – розповів житель Алмати на ім'я Володимир.

Він також зазначив, що коли перебирав рис, в ньому не було жодного дрібного камінця і смітинки, вміст пакету був ідеальним. Чоловік припускає, що купив китайський пластиковий рис. За його словами, підозрілу крупу вони їсти не стали. Куплене він поспішив викинути на смітник. “Хочу предупредить алматинцев, чтобы они были осторожны при покупке риса. Я сам первый раз с таким столкнулся, очень неприятная ситуация”, – підсумував чоловік.

Раніше різні ЗМІ повідомляли, що в Китаї з'явився фальшивий пластиковий рис. Він зроблений з картоплі і пластмаси. Медичні експерти вже попередили покупців, що штучний рис небезпечний для здоров'я. Його вживання може призвести навіть до летального результату. Повідомлялося, що пластмасовий рис поширювався в країнах Південно-Східної Азії.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...