"З кранів людей текла солона вода, а водорості забивали водопровід," - журналіст про можливу екологічну катастрофу в Криму (відео)

Інтенсивне використання води з нижніх горизонтів призвело до того, що посівні площі в анексованому Криму скорочуються, а грунтам загрожує засолення.

Про це в ефірі «Обозреватель.LIVE» заявила журналіст, телеведуча і блогер Лариса Волошина, передають Патріоти України.

«Дійсно, відбувається засолення грунтів. Ще в березні були повідомлення, що на півночі Криму в районі Армянська з кранів людей текла солона вода, що водорості забивали водопровід. Я консультувалася з цього приводу з українськими екологами, і вони говорили, що так, це можливо», - розповіла вона.

За словами Волошиної, це пов'язано з географічним розташуванням півострова.

«Що таке Крим? Це такий грибочок, який стоїть на морі. Там дійсно є велика кількість прісної води, але це були законсервовані сховища, її досить для того, щоб кримчани могли її пити і вона відновлювалася. Але її недостатньо для сільського господарства і для промисловості, яка є в Криму. І ця вода, коли її викачують з підземних сховищ, на її місце підпирає солона вода і вона просто йде в колодязі», - підкреслила телеведуча.

Також вона зазначила, що без дніпровської води цей процес буде тільки посилюватися.

«Значна частина дніпровської води з Північно-Кримського каналу йшла на те, щоб промивати ці підземні сховища, щоб не давати морській воді піднятися. Канал перекритий. Тому качають окупанти воду або навіть не качають, ми повинні розуміти, що в будь-якому випадку без Північно-Кримського каналу все одно буде засолення», - підсумувала Волошина.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...