З моря Україна найменш захищена: Путін спробує вдарити у двох напрямках - адмірал

В Україні існує дві небезпечні зони, де можна очікувати потенційного наступу російських військ в Україні.

Адмірал Військово-Морських Сил ЗС України Ігор Кабаненко

Таку думку висловив український військовий моряк, адмірал Військово-Морських Сил ЗС України Ігор Кабаненко у коментарі виданню "День", передають Патріоти України.

За його словами, у Чорному морі – це Одеський портовий хаб, який характеризується інтенсивним комерційним судопотоком, розвиненою річковою мережею, наявністю стратегічно важливого острова Зміїний та іншими факторами.

"Історично Одеса й північно-західна частина Чорного моря завжди були і залишаються геополітично важливими. Наприклад, якщо уявити, що в цьому районі одно з комерційних суден підірветься на "невідомому" вибуховому пристрої (міні), то це може зупинити морське сполучення з усіма негативними наслідками.

Москва передислокувала цілу бригаду ракетних катерів, оснащених далекобійною високоточною ракетною зброєю, із Севастополя на бази північної частини Криму, чим суттєво наблизила райони її оперативного застосування до континентальної України. Фактично зараз зовнішній рейд Одеси перебуває під прицілом цього швидкісного ударного угруповання.

На жаль, є й інші індикатори загроз. Загострення проблематики небезпеки розуміють наші партнери – днями до порту Одеси зайшли найсучасніші кораблі Альянсу, серед них британський есмінець протиповітряної оборони, призначений для перехоплення повітряних цілей, зокрема ракет", – каже він.

Друга зона – це Маріуполь, тобто Азовське море. Там є кілька десантно доступних ділянок, через які існує загроза пробиття так званого сухопутного коридору до Криму.

"Морський напрямок може бути використаний для підсилення приморської активності на суходолі – починаючи від створення зон нестабільності й закінчуючи масштабними амфібійними діями з використанням різних родів військ (сил).

Наприклад, під час квітневих різнорідних навчань ЧФ РФ у Криму поряд із морською піхотою, десантними кораблями і авіацією були залучені підрозділи повітряно-десантних військ збройних сил Росії. Все це свідчить про реальні загрози і потребує найшвидшого створення відповідних спроможностей Військово-Морських сил України", – переконаний Кабаненко.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...