З нас досить: Представник президента на Донбасі про Мінські угоди

Глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський вважає, що Мінський формат переговорів про врегулювання ситуації на Донбасі необхідно міняти, але для змін потрібна згода всіх сторін конфлікту.

Павло Жебрівський

За словами Жебрівського, він не бачить "доброї волі" російської сторони на зміни, передають Патріоти України.

"Сьогодні одне з кричущих питань, яке потрібно хоч на якомусь майданчику обговорювати, поки в Мінську. Той, хто говорить, що потрібно міняти, мабуть так є, тому що потрібні результати. Але для того, щоб змінювати, потрібна добра воля всіх сторін. Україна, ОБСЄ готові? Думаю, так. Але, на жаль, на сьогоднішній день Росія не готова змінювати формат цих переговорних процесів", - розповів Жебрівський.

Говорячи про режим тиші ( "хлібне перемир'я"), глава ОВЦА вказав, зокрема, на проблеми екологічного характеру: "З 24 червнямає бути так зване" хлібне перемир'я ", хоча сьогодні лупили й узагалі, особливо діставалося півдню Донецької області і частково Луганської в районі Кримського. Також є екологічні питання. Так звані сайти так званої "ДНР" оголошують, що в Україні екологічна криза, і при цьому не дають добро ні на обстеження заводу в Торецькому, ні на фекальний відстійник в Новолуганському і можливість підключити газопостачання для Мар'їнки, Красногоровки і електропостачання для Жованки. У той же час на своїй території заливають шахти і не відкачують воду".

Жебрівський також припустив, що ситуація може змінитися після виборів у Німеччині: "Є питання з приводу виборів в Німеччині у вересні, і я думаю, коли вони пройдуть ... можна очікувати більшої динаміки в переговорному процесі".

Відзначимо, президент України Петро Порошенко неодноразово підкреслював безальтернативність Мінських угод. За результатами зустрічі з президентом США Дональном Трампом глава Українське держави підкреслив, що Трамп розділяє його позицію в цьому питанні.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...