З РФ виведено стільки ж грошей, скільки є у всіх росіян разом узятих, - звіт

Відтік капіталу з Росії в даний час, імовірно, дорівнює сумі збережень всіх росіян.

Про це йдеться звіті американського Національного бюро економічних досліджень, пише Радіо Свобода, передають Патріоти України.

В опублікованому в цьому місяці документі сказано, що 1% росіян володіє до 25% багатства країни.
"У Великобританії, Швейцарії, на Кіпрі і подібних офшорних центрах зосереджено стільки фінансових багатств, якими володіють багаті росіяни за кордоном, що вони рівні капіталу всього населення Росії", - йдеться в доповіді.
Згідно з доповіддю, концентрацію доходів 1% росіян можна порівнювати з аналогічними рівнями в Сполучених Штатах і значно вище Франції.
У доповіді говориться, що нерівність доходів в Росії помітно відрізняється від інших колишніх комуністичних країн, а також таких країн, як Китай, - що є наслідком переходу Росії до ринкової економіки після розпаду СРСР в 1991 році.
Після бурхливих 1990-х років, в тому числі краху російського рубля в 1998 році, економіка країни стабілізувалася на початку 2000-х років, а потім прискорилася в основному за рахунок високих світових цін на нафту.
Однак після світової рецесії в 2008 році в економіці Росії спостерігалося більш скромне зростання через низькі ціни на нафту, а також західні економічні санкції, запроваджені після анексії Росією Криму в 2014 році.
ВВП РФ в цьому році перебуває на мізерному рівні 0,5% і, згідно з прогнозами, виросте на 1,4 відсотка в 2017 і 2018 роках. Офіційна інфляція становить близько 4,4%.
"По суті, крайня нерівність видається прийнятною в Росії, поки мільярдери і олігархи залишаються лояльними до російської влади і сприймають національні інтереси", - йдеться в документі.
"Чи буде ця крихка рівновага зберігатися в найближчі роки і десятиліття ще належить побачити", - резюмує бюро.
Автори доповіді, складаючи документ, використовували національні звіти, огляди, рейтинги багатства і податкові дані, включаючи недавно опубліковані податкові дані про платників податків з високим доходом.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...