З Росії вислали польського вченого

З Росії вислали польського вченого Генріха Глембоцького, який займався дослідженнями в галузі відносин між Москвою і Варшавою в XIX-XX століттях.

Про це повідомляє РІА Новости з посиланням на Інститут національної пам'яті Польщі (IPN), передають Патріоти України.

"Інститут національної пам'яті повідомляє, що 24 листопада 2017 року Федеральна служба безпеки РФ затримала в Москві доктора наук Генріха Глембоцького, наукового співробітника Ягеллонського університету", - йдеться у відповідній заяві.

Зазначається, що Глембоцький перебував у Росії з 14 листопада. З 1993 року вчений займається дослідженнями в галузі російсько-польських відносин, чому присвятив низку своїх наукових робіт.

"Рішення Федеральної служби безпеки означає блокування можливості доступу до архівів в Росії, необхідним для продовження досліджень доктора Глембоцького, які він веде майже чверть століття", - наголосили в інституті.

Сам Глембоцький вже перебуває в Польщі. Він повідомив журналістам, що відмовився підписувати документ про необхідність залишити Росію без представників польського посольства, проте повернувся на батьківщину.

Українські користувачі в соціальних мережах бурхливо відреагували на цю подію. "Бумеранг, сусіди!" - констатували вони.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...