"З тими, хто не любить Україну, доведеться жити": Заступник міністра вказав на проблему з Донбасом

Навіть після реінтеграції Донбас залишиться проблемною територією.

Юрій Гримчак

Про це в інтерв'ю "Обозревателю" заявив заступник міністра окупованих територій Юрій Гримчак, повідомляють Патріоти України.

"Будь-яка територія, яка перебувала під зовнішнім впливом, уже є проблемною. А під зовнішнім контролем - тим більше. Хоча цей контроль Росія здійснює не безпосередньо, а через проксі, через прокладку. Чи буде це проблемою? Так, буде", - зазначив Гримчак.

Водночас він наголосив, що велика частина людей, які брали безпосередню участь в ОРДЛО, втече в Російську Федерацію.

"Вони вже перебираються туди, паспорти готують тощо. Це перша категорія. Друга категорія. Перед тим, як ви прийшли на інтерв'ю, у мене був прийом громадян із кількості внутрішньо переміщених осіб. Так ось, вони збираються жити тут, у містах, де вони осіли. Вони не розглядають варіант повернення, навіть після звільнення нині непідконтрольних територій. Це треба розуміти. Тому населення там значно зменшилося, але якась частина залишилася. І ця частина, м'яко кажучи, не любить Україну, хоча є й ті, хто чекає нашого повернення. З тими, хто не любить Україну, доведеться жити і якимось чином знаходити варіанти взаємодії. Нікуди від цього не дінешся. Хоча досвід показує, що в основному ці люди сидять тихо і нікуди не висовуються", - підсумував Гримчак.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...