З Україною вийшло не дуже, так захапає іншу "сестру": Путін намітив нову ціль для своєї експансії

Президент Росії Володимир Путін, зіткнувшись із запеклим опором в Україні, замислюється про анексію Білорусі.

Андрій Ілларіонов

Таку думку в ефірі ObozTV висловив російський економіст, колишній радник Путіна Андрій Ілларіонов, передають Патріоти України.

"Я думаю, що потенційною метою №1 для Путіна є Білорусь. Він вже зіткнувся з потужним опором в Україні, це обходиться в велику кількість крові і грошей, крім того, реакція західного суспільства вкрай негативна. Я думаю, що Україна для нього вже не така приваблива мета", - зазначив він.

На думку Ілларіонова, Путін після української невдачі сподівається таким чином виправити ситуацію. "Білорусь недемократична країна, не має друзів серед західних країн і не входить до військових союзів з державами ЄС. З політичної, дипломатичної та військової точки зору Білорусь є найлегшою метою", - підкреслив він.

Російський експерт зазначив, що Путін зацікавлений не в анексії частини Білорусі, як було з Кримом і Донбасом. "Для нього вся Білорусь є цікавою метою. Він думає, що населення Білорусі надзвичайно позитивно налаштоване по відношенню до РФ, російської мови і до нього самого... Ось чому я думаю, що мета Путіна номер один і проблема для всього світу - це незалежність Білорусі", - заявив екс-радник Путіна.

На питання, коли можна очікувати анексії Білорусі, Ілларіонов відповів: "Я не думаю, що цього можна очікувати прямо зараз, але це може статися ще при владі Олександра Лукашенка".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...