З ветеранами АТО зустрівся американський герой, який переніс 75 операцій (відео)

Американський герой Шайло Гарріс разом із дружиною-психологинею Джеймі вже кілька років поспіль подорожують Америкою та допомагають ветеранам повернутися до мирного життя.

Його історія надихає мільйони. В Америці його знає кожен. Він пройшов справжнє пекло війни, переніс 75 хірургічних операцій, нестерпний фізичний та моральний біль. Однак попри все, не зламався і продовжив жити повноцінним життям, передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

Нині подружжя вперше приїхало до України, аби поспілкуватися з нашими героями.

Послухати людину-легенду в Американському домі у Києві зібралися кілька десятків людей, серед них і ветерани АТО.

"Ветерани, підійміть руки вище, щоб я міг бачити вас. Дуже дякую за те, що служите нації", – розпочав ветеран війни в Іраку Шайло Гарріс.

Це єдиний відкритий захід для всіх бажаючих та журналістів. Вже кілька разів Шайло зустрічався з українськими військовими та їх родинами без камер, аби поспілкуватися з ними віч-на-віч.

Ветеран пригадав війну в Іраку. 19 лютого 2007-ого під час патрулювання службове авто Гарріса підірвалося на саморобній вибухівці. В машині разом з ним було троє його побратимів. Вижив лише Шайло.

"Я ніколи не вважав себе героєм. Бо герої вони. Ті, хто віддав своє життя за прапор, за націю. Але, разом з тим, не припиняйте вживати це слово. Кажіть вашим ветеранам, що вони герої, тому що, можливо, ви цим словом врятуєте їхнє життя. Може хтось саме опинився в тій глибокій темній ямі депресії", – наголосив Гарріс.

Його бронежилет буквально розплавився на тілі. Чоловік отримав 35% опіків 3-го ступеня та численні переломи. Шайло втратив вуха, кінчик носа і три пальці. Але найголовніше у нього залишилось – жага до життя та почуття гумору.

48 діб у штучній комі, 75 операцій і майже три роки відновлення в опіковому відділенні. Усі жахи війни сержанту допомогала долати його дружина Джеймі.

"Реабілітація та повернення до мирного життя – це робота обох. Головне для військового, який повертається до мирного життя, – любов і підтримка. У Шайло також бувають погані дні, і у нього постійно інфекції. Він постійно забуває працювати над пальцями, над руками. Я повинна нагадувати йому про це. Тобто є дуже багато роботи", – зазначила дружина-психологиня.

Подружжя виховує п'ятьох дітей. І вже кілька років вони разом подорожують світом та допомогають тисячам ветеранів повірити, що життя після війни існує. А нашим захисникам така підтримка нині як ніколи потрібна.

"Там ти відчуваєш себе людиною. А сюди ти приходиш, дивишся на ці реалії і розумієш, що у тебе немає ніякого тилу. Ти не відчуваєш поваги, не те що б від людей, а більше від держави", – сказав ветеран АТО Євген Яковлев.

У 2014-му ветеран написав книгу "Сталева воля". Українське видавництво переклало та опублікувало її. А вже незабаром на екранах з'явиться фільм. Шайло та Джеймі в Україні ще будуть кілька днів. Вже завтра, 8 жовтня, вони зустрінуться з усіма охочими у Львові.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...