З життя суддів: У мережі показали багатоквартирну працівницю Феміди з Києва

Суддя Дарницького районного суду Києва Тетяна Щасна, незважаючи на те, що має у власності кілька квартир і шикарний будинок під Києвом, використовує службове житло.

Про це йдеться в розслідуванні проекту Prosud, передають Патріоти України.

Як наголошується, в 2012 році Вища кваліфікаційна комісія суддів розглядала питання про відкриття дисциплінарної справи за зверненням уповноваженого Верховної Ради України з прав людини на дії судді Щасної. Крім цього звернення, щодо судді Щасної було подано ряд скарг: в 2012, в 2015 та 2017 років роках.
Згідно з декларацією родинних зв'язків судді за 2012-2016 роки, її дочка - Руденко Аліна Едуардівна - з 2011 року по теперішній час обіймає посаду прокурора Дніпровської районної прокуратури в Києві.

Зять судді - Руденко Олександр Олександрович теж прокурор: з 2014 року він працює в Генеральній прокуратурі України, а до цього часу з 2012 року працював в прокуратурі міста Києва.

Чоловік судді - Щасний Едуард Володимирович теж працює в органах державної влади, а саме в Рахунковій палаті України. Також про нього відомо, що він був помічником нардепа IV скликання від Комуністичної партії України - Володимира Матвєєва. У тому ж скликанні Ради помічницею депутата від Комуністичної партії Катерини Самойленко була і дочка судді.

"Але найбільше запитань до судді з приводу її стану. У своїх деклараціях за 2014 року, 2015 і 2016 роки Тетяна Щасна вказала 566 тис. грн зарплати. Ще 395 тис. грн заробив її чоловік Едуард Володимирович. Також в 2016 році подружжя отримало чотири ідентичні платежі в розмірі по 167 833 грн від продажу нерухомого майна Мусієнко Ірині Олександрівні. Крім цього, є одна цікава особливість: 2015 року подружжя не задекларував жодного доходу! Серед цікавих деталей і те, що в декларації Едуарда Щасного за 2016 суддя Тетяна Василівна не надала інформації з приводу її доходів. Так само вчинила і дочка подружжя. А ось дохід дочки в декларації самої Тетяни Щасний взагалі не згадано", - йдеться в розслідуванні.

При цьому в безпосередній власності судді знаходяться дві квартири в столиці, які вона придбала майже одночасно в грудні і листопаді 2011 року. Задекларована вартість обох квартир всього 1,2 млн грн.

Також в реєстрі прав на нерухоме майно активісти знайшли ще одну квартиру, якої немає в декларації судді. Розташована вона на вулиці Механізаторів, 2 і придбана у власність у 2012 році.

"Крім цього, з 2002 року Тетяна Щасна користується службовою квартирою площею 93 кв. м. І незважаючи на те, що в 2006 році в її сім'ї з'явився елітний будинок, а в 2011 році - дві квартири, Тетяна досі використовує державне житло. виникає питання в доцільності використання суддею службового житла, адже, як ми бачимо, проблем з місцем проживання у неї немає", - йдеться в розслідуванні.

Крім житла, у власності подружжя 3 земельних ділянки (Чернігівська та Харківська область) і гараж в Києві.

У декларації судді по 2016 зазначений єдиний автомобіль її чоловіка - Toyota Land Cruiser Prado 2006 року. Однак, в 2017 році Едуард Володимирович продав дане авто за 378 тис. грн і придбав новеньке KIA Sportage за 647 тис. гГрн. Крім автомобілів, чоловік судді задекларував причіп "Фермер". На фото будинку також розміщені два катери, проте ніякої інформації про них немає.


Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...