З ЗСУ втік майор, який відповідав у штабі "Десни" за "інформування та аналітику"

Офіцер, який займає посаду начальника інформаційно-аналітичної групи штабу військової частини, дислокованої в с. Десна Чернігівської області, 04.07.2018 року самовільно залишив розташування зазначеної військової частини без поважних причин.

Військовою прокуратурою Деснянського гарнізону Центрального регіону України здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 407 Кримінального кодексу України, за фактом самовільного залишення військової частини майором ЗСУ, передають Патріоти України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що майор ЗСУ, який займає посаду начальника інформаційно-аналітичної групи штабу військової частини, дислокованої в с. Десна Чернігівської області, 04.07.2018 року самовільно залишив розташування зазначеної військової частини без поважних причин, порушуючи військові статути і закони України.
08.08.2018 місцезнаходження правопорушника встановлено і останній був затриманий Військовою службою правопорядку. У той же день зазначеній особі повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 407 КК України. Затриманого доставлено до Козелецького районного суду Чернігівської області для розгляду клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

Обгрунтованість підозри в скоєнні затриманим кримінального злочину повністю підтвердилася зібраними військовою прокуратурою докази і допитами свідків. Слідчий суддя погодився з доводами військової прокуратури Деснянського гарнізону Центрального регіону України і обрав обвинуваченому майору запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на гауптвахті строком 60 діб, а також встановив йому суму застави в розмірі 36 820 гривень.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...