За борги "Привату" доведеться відповідати майном: НБУ повідомив про чергові неприємності для Коломойського

Переговори консорціуму компаній на чолі з Rothschild&Co з екс-власниками ПриватБанку щодо реструктуризації кредитів, які Нацбанк вважає інсайдерськими, були безрезультатні.

Про це заявила заступник глави НБУ Катерина Рожкова, передають Патріоти України з посиланням на FinBalance.

"З банком працювали зовнішні консультанти. Вони працювали взагалі з питання стратегії роботи з активами, зокрема вели переговори з екс-власниками. Результату немає. На сьогодні банк приступив до стягнення", - зазначила Рожкова.

Як відомо, в рамках процесу націоналізації ПриватБанку передбачалося, що переговори Rothschild&Co з екс-власниками ПриватБанку повинні були завершитися ще до 1 липня. Водночас вони затягнулися (на тлі того, що ПриватБанк тільки на початку травня публічно повідомив про намір підписати договір зі своїми консультантами з ведення таких переговорів).

За неофіційними даними, серед чинників, які ускладнювали переговори, була, зокрема недостатня врегульованість правового статусу та повноважень Rothschild&Co (що послаблювало переговорні позиції цієї компанії і, відповідно, можливість виходу на те або інше реальне рішення), а також відсутність консолідованої позиції держорганів за оцінкою інсайдерських кредитів у портфелі ПриватБанку (що в кінцевому підсумку "розмивало "сам предмет для переговорів).

З грудня 2016 року голова НБУ Валерія Гонтарєва неодноразово стверджувала, що 97-100% корпоративного портфеля Приватбанку - це інсайдерські позики. Водночас у кінці серпня в.о. голови правління ПриватБанку Галина Пахачук публічно озвучувала вже оцінку 93-95%. Зменшення оцінок відбулося на тлі судових суперечок ПриватБанку з позичальниками, яких навряд чи можна вважати інсайдерами.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...