За "чорною середою" наступив "чорний четвер": За рублем у безодню рушили акції найбільших банків Росії

​У четвер, 9 серпня, курс рубля на Московській біржі опустився до 76 рублів за євро і 65,5 рубля за долар.

Про це говорять дані торгів на сайті біржі, передають Патріоти України. Падіння за добу склало в середньому близько двох рублів.

Раніше в середу, 8 серпня, долар в пікові моменти підскакував до 64,8 рубля - максимуму з листопада 2016 року, євро дорожчав до 75 рублів, досягнувши максимуму з травня цього року. Бівалютний кошик виріс на 1,54 рубля - до 69,6 рубля.

Одночасно падають в ціні акції найбільших російських банків. Так, акції Сбербанку впали на 4,26%, ВТБ - на 2,37%.
Коливання курсу російської валюти відбулися на тлі новин про нові санкції проти Росії, підготовлені сенаторами Ліндсі Гремом і Бобом Менендесом. Законопроект, вже внесений до Конгресу США, пропонує не тільки заборонити операції з російським держборгом, але і заморозити в США активи ЗЕБа, Сбербанку і ВТБ. Також в документі є пропозиція розглянути питання про визнання Росії «державою, що спонсорує тероризм».
На думку аналітиків, якщо санкції в такому вигляді будуть прийняті, у російських держбанків зростуть витрати. Щоб їх компенсувати, кредитним установам доведеться перекласти частину збитків на клієнтів. У зв'язку з цим послуги можуть подорожчати, а ставки по кредитах - вирости.
Варто додати, що з 22 серпня США вводять стосовно Росії нові санкції через отруєння в Солсбері Сергія Скрипаля та його дочки. У чому саме полягатимуть ці санкції, в Держдепартаменті не уточнюють. The Washington Post пише, що санкції включають заборону на продаж «певних оборонних технологій» Росії. NBC News додає, що санкції «в значній мірі перетинаються» з уже введеними проти Росії обмеженнями.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...