"За гордість свою, за честь, за правду": "Ось три причини, за які воювали ми - я і мої побратими", - ветеран АТО

Прості відповіді на складні питання...

Про це на своїй сторінці у Facebook пише ветеран АТО Стівен Робертс (Василь Піддубний), передають Патріоти України.

"Нас часто запитують. Питають. (від слова "пытка"?) Різне. Наприклад, таке: ви за кого воювали?

Та одразу дають варіанти відповіді: за олігархів; за піндосів; за Пороха; за бабло; за пільги; свій варіант. Відповіді поза варіантами сприймаються як брехня та відхід від теми. Хочеться відповісти раз та оптом. Спробую.

За олігархів

Можливо, цей варіант корекктний для випадку добробатів 14-го року, котрі частково дійсно фінансувались небідними людьми і створювалися як приватні армії, готові не лише боронити Батьківщину, але й заодно захистити бізнес деяких осіб. Але то було в 2014-му, і зачіпало невелику кількість захисників. До ЗСУ така відповідь звучить досить дивно. Якщо не сказати більше.

За піндосів

Амєріка нас ссоріт, і амєріканци воюют на сторонє каратєлєй. Напевно, можливо. Але я долларів не бачив, тому не можу стверджувати, що ми були найманцями США, котрих обманом заставляли знищувати народ Данбасса.

За Порошенка

Ну, тут сперечатися важко, бо верховний головнокомандувач таки кидає полки в бій. Але це не має ніякого відношення до мотивації. Більшість з нас на виборах підтримала інших кандидатів. Тож і тут прокольчик...

За бабло, за пільги.

Ха-ха-ха! Для мене було несподіванкою, коли я дізнався, що ми отримуватимемо зарплатню. Бо про те й не думали. Та й отримували... Втроє, вчетверо менше, ніж мали в мирному житті. Тому не смішіть.

З пільгами ще веселіше - в 14-му році за них і не здогадувалися. Коли мене покликали до військоммату отримати УБД, я здивувався... Бо гадав, що то нам не положено. Які я маю пільги? 75% знижку на електроенергію. Звучить круто? Ага. Тільки там маленьким шрифтом "...на перші 100 кіловатт". Тобто, не на всі використані, а лише на 75 кв. на місяць. Те ж з газом.

Тому дозвольте свій варіант.

За землю свою? Можливо. Але зустрічне питання: А що загрожувало моїм 9 соткам, якщо влада зміниться? Та нічого!

За мову? Бл... Тут взагалі матюкатися... Як півнаселення України розмовляли російською, так нічого й не помінялося. Який сенс гинути за те, що в мене й так не відібрали б, а інші того не цінують?

За прапор? Так народився я під червоним. Може за нього ще воювати?

За незалежність? Так яка різниця людям, залежні ми від когось чи ні? Головне щоб жрать було що, і спать де,..

То ж за що?

Моя відповідь проста.

За Гордість свою. Жодна сука мені не вказуватиме, як жити, і не заставить комусь вклонятися.

За Честь. За прадідів, дідів, які гинули в боях за Україну. За честь і гідність свою і братів своїх.

За Правду. Бо бачив я брехню, яка через край багнюкою хлюпає з-за поребрика, з "того" боку, з "того світу", царства темряви, злоби, ненависті.

Ось три причини, за які воювали ми. Я і мої побратими."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...