За медаллю "За Відвагу" OSINT знайшла російського десантника, який воював в Іловайську

Медаль «За Відвагу» видала чергового російського військовослужбовця-контрактника 247-го парашутно-десантного полку, який брав участь у вторгненні регулярних військ ЗС РФ в Україну і причетного до вбивств бійців сил АТО під Іловайськом в серпні 2014 року.

Про це повідомляє волонтерська група InformNapalm, передають Патріоти України.

OSINT-команда ідентифікувала російські підрозділи, військові з яких вторглися в Донбас під час Іловайського котла:

6-а танкова бригада (в / ч 54096, м Нижній Новгород)
31-я десантно-штурмова бригада (в / ч 73612, м Ульяновськ)
74-я окрема мотострілецька бригада (в / ч 21005, м Юрга)
8-я гірська мотострілецька бригади (в / ч 16544, сел. Хорта)
247-ї десантно-штурмової полк (в / ч 54801, м Ставрополь)
«В ексклюзивних матеріалах ... зафіксовані фото російських десантників із Ставрополя (247-й ДШП 7-й вдд). Знімки відображають спалену українську техніку біля села Горбатенко та відео, зняте через оглядовий прилад БМД-2. Відео на сторінку профілю в соцмережі завантажив Ігор Завалишин, підписавши - «Горять танки». Даний ролик відображає епізод походу десантників 247-го полку на Донбас (завантажено 26 жовтня 2014 року). У кадрах видно, як горить українська техніка, що говорить про те, що воно зняте в період виходу української колони з Іловайського котла 29 серпня 2014 року», - йдеться в повідомленні.

Через три роки інший контрактник 247-го ДШП Руслан Голишев зі Смоленська (дата народження 21.09.1988) опублікував фото медалі «За відвагу», яку йому вручили за указом президента РФ Володимира Путіна від 22.10.2014. Голишев також нагороджений медаллю за участь у російсько-грузинській війні 2008 року за підписом командира в / ч 54801.

«Ні альбом, ні дружні контакти Голишева не давали зрозуміти, за яких події була «зароблена» дана нагорода. Однак на сторінці його профілю в Одноклассниках Голишев особисто зробив підпис під фото: 29 серпня 2014 року», - зазначили розслідувачі.

Як зазначає InformNapalm, про відео, яке зняв товариш по службі Голишева Ігор Завалишин, опубліковано розслідувачами невипадково: збіг обставин зйомки і підпис під фото з датою каже, що Голишев також брав участь в бойових діях в Україні, зокрема в розстрілі українських військових під Іловайськом, за що його і представило до нагороди російське командування.

OSINT - розвідка на основі відкритих джерел (англ. Open source intelligence). Включає в себе пошук, вибір і збір інформації, отриманої із загальнодоступних джерел і її аналіз.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...