"За мить до удару побачили своїх": Бійці ООС на Донбасі ледь не розстріляли побратимів через "підставу" ворога

Українські військові ледве не розстріляли своїх товаришів по службі, які потрапили у полон до російських бойовиків.

За мить до вогневого удару помітили, що у скупченні людей, яких вони вважали терористами, були українські бійці. Про це повідомив фонд "Повернись живим" у Facebook, передають Патріоти України.

"Ледве своїх, полонених ворогом, не накрили вогнем. Нещодавно черговий зв'язківець помітив тентований ворожий "Урал", який прибув на передові позиції бойовиків. З його ж допомогою найманці часто проводили ротацію і підвозили боєприпаси. Хлопці давно мріяли "вполювати" вантажівку", - розповів один із командирів ЗСУ.

Командир дав роті вогневої підтримки команду "до бою". Для точного корегування вогню сказав запустити у повітря коптер. "Ледь виднілося скупчення з майже 30 осіб, які активно укріплювали передові позиції і носили ящики зі снарядами", - йдеться у повідомленні.

Коли приготувалися завдати удару - пілот повідомив у рацію, що у тому скупченні людей - українські полонені. "Мені здається, це - наші полонені. Мене глушить РЕБ, відео не пише чомусь. Розвертаюсь". Пілот коптера побачив шістьох бойовиків з автоматами, які контролювали роботу людей в цивільному і старій піксельній та британській формі, яка дуже популярна серед наших хлопців", - йдеться у повідомленні.

За даними розвідки, бойовик часто використовують полонених на передовій, укріплюючи свої позиції.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...