"За підтримки народних депутатів": На Луганщині жоден сепаратист не потрапив до в'язниці

У судах Луганщини станом на липень винесли 18 вироків в так званих "сепаратистських" справах, проте жоден обвинувачений не отримав реального тюремного ув'язнення.

Про це йдеться в статті "Української правди", передають Патріоти України.

Повідомляється, що на початок липня в реєстрі судових рішень перебував 31 вирок судів Луганської області, в тексті яких згадувався "референдум".

"З них в 18 справах обвинуваченим інкримінувалося 110-я стаття КК. В інших випадках "референдум" згадувався в контексті створення "ЛНР", а обвинувачені були або бойовиками, або перешкоджали діяльності Збройних Сил України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, з 18-ти "сепаратистських" справ тільки в одному обвинувальний вирок суду першої інстанції було винесено без повного визнання фігурантами справ своєї провини.

"У шести випадках суд виправдав обвинувачених. В інших - мало місце або визнання провини "сепаратистами", або угоду зі слідством. Всі "сепаратисти", які пішли на угоду зі слідством, отримали випробувальний термін", - повідомляють у статті.

Крім того, повідомляється, що половина тих, хто визнав свою провину, також мають випробувальний термін, інша половина отримала такий термін ув'язнення, який за законом "Савченко" дозволив їм майже відразу вийти на свободу.

"У справах цих двох груп половина вироків містять білі плями", - зазначає автор статті Олексій Братущак.

Він зазначає, що однією з найбільш дивних є справа секретаря Рубіжанської міськради.

"Його звинуватили в організації та проведенні "референдуму" з метою відділення Луганської області. У той же час в суді свідки - співробітник СБУ і заступник начальника Рубіжанського міського відділу міліції - пояснили, що обвинувачений ніяких дій на користь "ЛНР" не здійснював", - йдеться у матеріалі.

Більш того, автор запевняє, що обвинувачений в сепаратизмі отримав підтримку з боку народних депутатів.

"Андрій Парубій та Андрій Левус в своїх зверненнях назвали секретаря Рубіжанського міськради "справжнім патріотом своєї країни", який "вів переговори і намагався домовитися з людьми, що здійснили в квітні 2014 року захоплення будівлі СБУ в Луганській області", - йдеться у статті.

Зрештою, суд виправдав обвинуваченого за "недоведеністю вчинення ним цього кримінального правопорушення".

"У найбільш показових справах обвинувачені отримали виправдувальні рішення судів. Місцеві спостерігачі пояснюють це браком доказів та наполегливості у прокурорів Луганщини. І припускають, що має місце "договорняк" слідчих з "сепаратистами", - зазначає автор.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...