За потурання прав жертви: Проти прокурорші, що веде справу срілянини Пашинського, відкрито провадження

Проти слідчого прокуратури Київської області Валентини Федіної, яка вела справу про напад нардепа-фронтовика Сергія Пашинського на В'ячеслава Хімікуса, відкрито дисциплінарне провадження.

Зліва В'ячеслав Хімікус, справа Сергій Пашинський

Про це повідомила адвокат Хімікуса Марина Паринова. На своїй сторінці в "Фейсбуці" вона написала - провадження відкрила кваліфікаційно-дисциплінарна комісія, передають Патріоти України.

Підозрюють, що слідчий перешкоджала реалізації прав Хімікуса. Суд ще взимку визнав його потерпілим, а ось обласна прокуратура - ні.

"Слідчий ігнорувала наше право на отримання інформації і таким чином, як нам здається, затягувала процес просування справи, і перешкоджала адвокатській діяльності захисника В'ячеслава Хімікуса. На сьогодні в справі нічого не змінилося - як і раніше немає ні потерпілого, ні підозрюваного, за 7 місяців прокуратурі не вдалося встановити, хто є потерпілим, а хто - підозрюваним", - говорить Марина Паринова, адвокат В'ячеслава Хімікуса.

Нагадаємо, історія з депутатом-стрільцем сталася прямо під Новий рік. Сергій Пашинський разом з дружиною їхав на дорогій машині по дорозі і нібито мало не врізався в авто з вимкненими габаритами. Виявилося, двоє чоловіків штовхали зламану машину. Зав'язалася перепалка, а потім Пашинський вистрілив беззбройному чоловіку в ногу! Потерпілого В'ячеслава Хімікуса відвезли в лікарню, де прооперували. А Пашинський - через кілька днів - поїхав на відпочинок в Альпи. Під час допитів депутат плутався в свідченнях - то говорив, що оборонявся і стріляв лежачи, то раптом згадав, що вистрілив стоячи. Ще одне питання - чому в той вечір депутат був з пістолетом. За словами Пашинського, боявся, що його викраде ФСБ. А стріляв - з нагородного "Глока", який йому подарував Арсен Аваков - не зрозуміло за які заслуги.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...