"За Путіна! За Пригожина!": Російський політолог розповів про справжні причини війни в Сирії

Всі війни, які веде зараз Росія, носять яскраво виражений імперіалістичний характер і розв'язані в інтересах правлячої власницькою олігархії і її лідера, президента РФ Володимира Путіна.

Ігор Ейдман

Таку думку на сторінці в Facebook висловив російський політолог і соціолог Ігор Ейдман, передають Патріоти України.

"Люди моего поколения читали в советских учебниках об империалистических войнах, ведущихся в коммерческих интересах собственнической олигархии за источники сырья и рынки сбыта. Тогда многим из нас казалось, что все это – безнадежно устаревшая марксистская догматика. Так, наверное, в то время и было. Однако путинский режим сделал ее опять более чем актуальной. Россия как будто на машине времени перенеслась туда, где творил Маркс, а затем – ранний Ленин, – во вторую половину XIX века, в дикий олигархический империалистический капитализм", – підкреслив він.

На думку політолога, заяви про підтримку "руского міра", боротьбі з ісламістами або "бандерівцями" потрібні тільки "для обдурення жебракуючих рабів".

"А для господ война – это выгодные заказы, доли в сырьевых компаниях, строительные подряды, крымская земля и предприятия. В общем, все как бородатый Карл в XIX веке прописал. Российским солдатам, воющим в Сирии пора кричать, идя в бой: "За нефть Пригожина! За фосфаты Тимченко! За миллиарды Путина!" Именно за это сегодня льется русская кровь в тысячах километров от родины", – розповів Эйдман.

Він зазначив, що компанії, пов'язані з людьми з ближнього оточення Володимира Путіна, мільярдерами Євгеном Пригожиним і Геннадієм Тимченком, отримали доступ до природних ресурсів Сирії. Пригожин - чверть всього газу і нафти з території, відвойованої Росією для режиму Башара Асада, а Тимченко - сирійські фосфатні родовища.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...