За ціною авто: У Києві презентували новий український вертоліт

Крейсерська швидкість VV2 становить 250 кілометрів на годину.

Вертоліт VV2

У Києві в рамках Міжнародного аерокосмічного салону "Авіасвіт-XXI" було представлено український вертоліт VV2, який позиціонується як доступний за ціною для приватних осіб, передають Патріоти України.

Крейсерська швидкість VV2 становить 250 кілометрів на годину. Двомісний вертоліт, компактний, має стріловидну форму.

За словами головного конструктора новинки Андрія Василенка, ще Френк Робінсон, який створив у 1973 році одну з найбільших у світі авіабудівну компанію, все життя мріяв розробити гвинтокрильну машину, ціна якої була порівнянна із автомобілем.

"Йому це не вдалося. Тим не менш, він значною мірою наблизився до поставленої мети — вертольоти Robinson коштують близько 300 тисяч доларів і є одними з тих, що найбільш продаються у світі", - розповів він.

Василенко зазначив, що ціна на серійні варіанти VV2 буде приблизно на такому ж рівні.

"При цьому льотні властивості нашого вертольота порівнянні з характеристиками французького Super Pumа, який коштує мільйони доларів", - підкреслив він.

Василенко зазначив, що новинку можна використовувати не тільки як особистий транспорт. VV2 можна задіяти і для патрулювання, і для перевезення вантажів (до 200 кг на зовнішній підвісці), і для навчання початківців пілотів.

Додамо, що наразі вертоліт VV2 проходить льотні випробування.

Джерело: Факты
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...