За "законом Савченко": Засуджений до 6 років ув'язнення терорист "ЛНР" незабаром вийде на свободу

До 5 років і 8 місяців позбавлення волі засуджено затриманого в Черкаській області громадянина Російської Федерації - терориста "ЛНР" Юрія Марчукова і суд перерахував йому термін за "законом Савченко".

Юрій Марчуков

Про це йдеться у відповідному вироку суду, передають Патріоти України.

Згідно з матеріалами справи, Марчуков є уродженцем Тайшетського району Іркутської області, громадянином Росії. Встановлено, що в період з 26 грудня 2014 по кінець лютого 2015 року, перебуваючи на території Луганської області - в населених пунктах Алчевськ, Комісарівка, Перевальськ, Центральний, він брав участь у діяльності терористичних формувань "ЛНР".

Марчуков повідомив, що в інтернеті знайшов бази вербування і підготовки добровольців для участі в бойових діях на боці бойовиків на Донбасі, після чого 20 грудня 2014 року прибув на зазначену базу, де пройшов спеціальну підготовку зі стрільби. Потім росіянин прибув до Алчевська (Луганська область) і увійшов у бригаду бойовиків "Призрак", а саме в її структурний підрозділ - батальйон ім. Олександра Невського.

У коло його завдань входило несення бойових нарядів на блокпостах і озброєна охорона об'єктів в населених пунктах. Крім цього, Марчуков у складі зазначеного батальйону неодноразово проходив вогневу підготовку зі стрільби зі стрілецької зброї.

У середині січня 2015 року він вийшов зі складу батальйону ім. Олександра Невського і увійшов до лав "Всевеликого війська донського". Росіянин у складі підрозділу "Узбек" ніс бойові наряди на двох блокпостах у населеному пункті Центральний, патрулював вулиці й окремі об'єкти (автозаправку) в місті Перевальськ.

В кінці лютого 2015 року обвинувачений виїхав на територію РФ, але 1 березня 2015 року незаконно перетнув державний кордон України на території Харківської області. Надалі він прибув у село Велика Севастянівка Христинівського району Черкаської області, де 4 березня 2015 року був затриманий співробітниками Служби безпеки України.

В судовому засіданні Марчуков свою провину в пред'явленому обвинуваченні визнав повністю, щиро розкаявся і зазначив, що після затримання розповів про свої правопорушення, оскільки вважав, що не брав участі у військових діях, а тому не підлягає притягненню до кримінальної відповідальності. Суд вирішив, що сторона обвинувачення не довела, що підсудний брав участь у протиправній діяльності "ЛНР" з корисливих спонукань та з метою повалення конституційного ладу в Україні.

Суд також зазначив відсутність обтяжливих обставин і наявність пом'якшувальних - щире каяття, незадовільний стан здоров'я і позитивні характеристики. Крім того, суд вирішив у виключному порядку призначати росіянину покарання нижче мінімальної санкції Кримінального кодексу. У результаті суддя в кінці червня поточного року засудив Марчукова за участь у діяльності терористичної організації до 5 років і 8 місяців в'язниці.

Водночас суд перерахував строк "за законом Савченко" (за період арешту з 4 березня 2015 по 20 червня 2017 року), і отже Марчуков відбув уже близько 5 років і 7 місяців покарання.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...