Заборона "бандерівської ідеології": У Польщі критикують прийнятий ультраправими антиукраїнський закон

Ухваленням польським Сеймом законопроекту про заборону так званої "бандерівської ідеології" не дозволяє Києву й Варшаві вести діалог.

Про це сказав польський журналіст "Газети виборчої" Вацлав Радзивинович в ефірі "112 Україна", передають Патріоти України.

"Це нагадує те, що діється в Росії. Там приймаються закони з переписування історії на шкоду Російської Федерації. Це нікому не допомагає. Як можна говорити про культурний, політичний, науковий діалог? Як можуть історики обох сторін розмовляти, якщо те, що скажуть українці, у Польщі - злочин, за який потрібно покарати і посадити людину в тюрму. Це створює пробку і не дозволяє вести діалог", - сказав Радзивинович.

Він наголосив, що документ стосується не лише "бандерівської ідеології", а діяльності українців-націоналістів протягом 25 років. "Там ідеться не про бандерівську ідеологію, не про бандерівські злочини, а про злочини українських націоналістів. Це знгачно ширше. І стосується того, що сталося з 1925 до 1950 рокк. Йдеться про злочини українських націоналістів.

Навіть під час дебатів і дебатів у Сеймі опозиція хотіла змінити "українських націоналістів" на "бандерівських". Але більшість у партії влади вперлися і ухвалили зі словами "злочини українських націоналістів", - сказав Радзивинович.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...