Забов'язання виконав: Харківський тракторний завод відновив випуск продукції - Ярославський

Екс-власник "Металіста", бізнесмен Олександр Ярославський заявив, що придбаний ним минулого року Харківський тракторний завод відновив випуск продукції.

Олександр Ярославський

Бізнесмен Олександр Ярославський заявив, що сума його інвестицій у Харківську область коливається на рівні $1 млрд, а всі підприємства, в які були вкладені гроші, успішно працюють. Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Бизнес", передають Патріоти України.

"Я почав інвестувати у свій рідний Харківський регіон із 1995 року... Харків – моє рідне місто, і я радий, що вкладав і продовжую вкладати гроші саме в нього", – зазначив він.

Бізнесмен додав, що виконав свої зобов'язання інвестора, узяті ним після придбання у 2016 році Харківського тракторного заводу (ХТЗ).

"Основною вимогою було запустити завод, зробити так, щоб він працював, відновив випуск таких необхідних Україні тракторів. І щоб люди повернулися на свої робочі місця і почали отримувати гідну заробітну плату", – розповів Ярославський.

Він зазначив, що ХТЗ тривалий час вимушено простоював, завдаючи величезних збитків державі і йому як власнику.

"Ми відновили виробництво: за кілька місяців після запуску вже випустили 400 тракторів. На підприємство повернулися люди – понад 3000 працівників, це крім суміжників. Справно сплачуються податки до бюджету країни. Отже, головне зобов'язання, яке я як інвестор брав на себе, виконано", – пояснив бізнесмен.

За його словами, ХТЗ за час простою втратив ринки збуту, і тепер заводу доводиться "з боєм" відновлювати колишні позиції.

"Якщо минулого року хтось штучно зупинив завод, зробивши добру справу для наших конкурентів, то нам тепер доводиться ситуацію відігравати заново, уже на користь України... Поки немає сенсу говорити про перемоги на зовнішніх ринках. Головна перемога полягає в тому, що ми повернулися на ринок внутрішній. Український трактор був відсутній, але його дуже потребувала країна", – пояснив він.

Ярославський додав, що в Україні були присутні дорогі голландські, німецькі та інші машини, які були у чотири рази дорожчі за продукцію ХТЗ.

"Водночас наші машини не поступаються якістю імпортним аналогам, а чимось і перевершують. Навіщо наповнювати бюджети європейських країн, які і без нас наповнені? Тепер ми почали дбати самі про себе. І це головна перемога. Тож я абсолютно не розчарувався у придбанні активів Харківського тракторного заводу", – підсумував він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...