Забирають усіх: У Путіна збираються забирати призовників до армії без вручення повістки у руки

До Держдуми внесений законопроект про нові правила вручення повісток призовникам для виклику в військкомат.

Документ підготував заступник голови Комітету Думи з оборони Андрій Красов, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Повістки, з ініціативи Красова, можна буде не тільки вручати особисто, а й відправляти поштою - рекомендованим листом з повідомленням. У цьому випадку повістка буде вважатися врученою в той момент, коли за отримання листа розпишеться сам призовник, повнолітній член його сім'ї або інша уповноважена людина.

Якщо відправлена поштою повістка прийшла після зазначеної дати явки до військкомату, призовник повинен сам прийти туди протягом трьох днів після отримання листа.

Призовник, який отримав лист з повісткою, коли призов вже закінчився, повинен буде сам з'явитися до військкомату до того, як почнеться наступний призов. Причому те ж саме, згідно з текстом документа, повинен зробити призовник, який взагалі не отримував відправлену йому повістку. Як він повинен дізнатися про призов, не уточнюється.

У своєму відгуку на законопроект уряд відзначив, що обов'язок самостійно з'явитися до військкомату, якщо повістка не прийшла вчасно, суперечить закону «Про військовий обов'язок і військову службу». Незважаючи на це уряд підтримав законопроект.

Відповідно до діючого закону повістка може бути вручена призовнику тільки особисто під розписку. За ухилення від призову (після отримання повістки) передбачена кримінальна відповідальність з покаранням до двох років позбавлення волі. Красоів пропонує поширити цю відповідальність і на тих, хто сам не з'явився до військкомату через невчасно доставлені листи.

За перше півріччя 2017 року за статтею про ухиляння від призову засудили 308 осіб: всі вони отримали штрафи.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...