Задіює Верховну Раду: Філарет розповів про новий удар по представництву Московського патріархату

Зміна назви УПЦ МП потрібна, щоб РПЦ не ховалася під назвою українська, заявив Філарет.

Українська православна церква Київського патріархату звернеться до Верховної Ради з проханням ухвалити закон про єдину православну церкву в Україні, а також про зміну назви Української православної церкви (Московського патріархату) на Російську православну церкву в Україні. Про це заявив предстоятель УПЦ КП Філарет, передають Патріоти України.

"Це щоб в Україні була одна українська православна церква і щоб РПЦ не ховалася під назвою "українська", будучи по суті російською. І тому ми будемо просити Верховну Раду, щоб вона прийняла закон про те, що в Україні одна українська православна церква, а друга православна церква повинна називатися російською церквою. Тим більше, богослужіння звершують церковнослов’янською мовою, проповідь – російською мовою, захищають інтереси на сході російські", – зазначив він.

Він також наголосив, що об’єднана українська церква називатиметься Українська православна церква. "Назва буде Українська православна церква. Друга назва буде Київський патріархат", – сказав Філарет.

Раніше представник Константинопольського патріархату, архієпископ Тельміський Іов заявив, що сьогодні в Україні УПЦ МП більше не існує.

11 жовтня Синод Константинопольського патріархату скасував лист Синоду від 1686, після якого Київська митрополія потрапила під юрисдикцію Москви, відновив канонічний статус предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату Філарета та предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія. Процес надання томосу триває.

За словами глави УПЦ КП Філарета, томос буде отримано після обрання предстоятеля патріархату на "об'єднавчому соборі", в якому візьмуть участь архієреї Київського патріархату, Української православної автокефальної церкви і Московського патріархату.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...