Загадкові радіосигнали з далекого космосу виявили канадські астрономи

Є цілий ряд теорій про те, що може бути їх причиною, включаючи нейтронну зірку з дуже сильним магнітним полем, яке обертається дуже швидко, дві нейтронні зірки, що зливаються воєдино, і, як варіант, якусь форму космічного корабля прибульців.

Астрономи розповіли про таємничі сигнали, що виходять з далекої галактики, які вдалося виявити за допомогою телескопа в Канаді. Точна природа і походження спалахів радіохвиль невідома, передають Патріоти України з посиланням на BBC.

Серед 13 швидких радіосигналів, відомих як швидкі радіосплески (з англ. Fast Radio Bursts (FRB) - ред.), був дуже незвичайний повторюваний сигнал, що виходить від одного і того ж джерела, який знаходиться на відстані близько 1,5 мільярди світлових років від землі.

Про таку подію раніше повідомляв тільки один телескоп, пише видання.

Обсерваторія CHIME, розташована в Оканаганской долині Британської Колумбії, складається з чотирьох напівциліндричних антен довжиною 100 метрів, які щодня сканують всю північну частину неба.

Телескоп почав працювати тільки в минулому році, майже відразу виявивши 13 радіосплесків, включаючи ту, що повторюється.

FRB - це поодинокі радіоімпульси тривалістю кілька мілісекунд невідомої природи, що реєструються радіотелескопами.

До теперішнього часу вчені виявили близько 60 одиничних швидких радіосплесків і два повторюваних. Вони вважають, що в небі може бути до тисячі таких радіосплесків кожен день.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...