Загострення на Донбасі: Троє українських військових загинули і троє поранені

Увечері 27 червня російські окупаційні війська активізували бойові дії із застосуванням переважно гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. На деяких ділянках противник вів вогонь з БМП і забороненого мінських домовленостей зброї.

Російські окупаційні війська 32 рази вдалися до прицільної вогню по позиціях бійців ООС, чотири з яких - з важкого озброєння. Внаслідок активних бойових дій під Богданівкою на маріупольському напрямі троє військових загинули і троє поранені. Про це йдеться в ранковому зведенні ООС, передають Патріоти України.

Підрозділи об'єднаних сил вели активну оборону і давали адекватну відповідь супротивнику. За даними розвідки, 10 бойовиків російських окупаційних військ знищені, сім поранено.
На луганському напрямку вночі неспокійно було в районі населеного пункту Кримське. Там гібридна армія вела вогонь по позиціях сил ООС Дос 82-мм мінометів, гранатометів і стрілецької зброї. А в районі населеного пункту Станиця Луганська ворог зробив чергову провокацію, застосувавши стрілецьку зброю.
На донецькому напрямку окупанти активізував бойові дії і застосовували по позиціях сил ООС переважно гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю, а на окремих напрямках зафіксовано вогонь з озброєння БМП. Під прицільним вогнем знаходилися захисники Мар'їнки, Авдіївки, Південного, Дослідного і Новомихайлівки.
Упродовж минулої доби найбільше кількості обстрілів отримали захисники маріупольського напрямки. Тут ворог застосовував ствольну артилерію калібром 122-мм, 120-мм міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети, стрілецька зброя, а також протитанкові керовані ракети. Вогневого впливу піддалися позиції військових в районі населених пунктів Лебединський, Водяне, Гнутове, Талаківка, Старогнатівка, Павлопіль, Богданівка і Широкине.
За минулу добу бойовики обстріляли з мінометів калібром 82-мм місто Залізне. Постраждали двоє мирних жителів.

Протягом поточної доби бойовики російських окупаційних військ сім разів відкривали вогонь по воїнам ООС. На донецькому напрямку ворог обстрілював з гранатометів і великокаліберних кулеметів позиції ЗСУ в районі Мар'їнки, а з РПГ і стрілецької зброї позиції військових в районі населених пунктів Водяне, Лебединське, Широкине і Гнутове, що на маріупольському напрямі.


Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...