Загострення ситуації на Донбасі: Сили АТО зазнали втрат

Один український військовослужбовець загинув, ще двоє були поранені в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі за минулу добу.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив прес-центр штабу АТО, передають Патріоти України.

"У районі проведення АТО в кінці минулої доби ситуація дещо загострилася, проте залишилася контрольованою українською армією. Після 18.00 бойовики активізували обстріл наших позицій на всіх напрямках, використовуючи при цьому міномети калібру 82 міліметра", - сказано в повідомленні.

Найбільш гаряче було на приморському напрямку.

"Тричі з гранатометів і великокаліберних кулеметів російські найманці відкривали вогонь у районі Водяного. Сім мін калібру 82 міліметри бойовики випустили близько Мар'їнки. Також під ворожі обстріли потрапили наші зміцнення на підступах до Павлополю, Талаківки і Гнутового", - додали військові.

"Неспокійно було і на донецькому напрямку. З мінометів і озброєння БМП окупанти били по наших захисниках у Зайцевому, з гранатометів двічі накривали Авдіївську промзону. А близько 21:00 з гранатометів і кулеметів противник почав обстріл українських позицій недалеко від шахти Бутівка. Наші бійці вогнем змусили бойовиків дотримуватися режиму тиші. На жаль, у результаті цього протистояння загинув один військовослужбовець сил АТО", - інформували в штабі.

На луганському напрямку після майже тижневого затишшя терористи ввечері і вночі шість разів з мінометів, різних видів гранатометів, стрілецької зброї били по опорних пунктах ЗСУ біля Кримського.

"Всього за минулу добу російсько-окупаційні угруповання 28 разів порушили перемир'я. Сили АТО 13 разів відкривали вогонь. У результаті бойових дій один український військовий загинув, двоє отримали поранення", - резюмували військові.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...