Загроза для Бацьки: Експерт розповів, коли Путін може піти на жорсткі дії проти Білорусі

За словами експерта, "щороку в листопаді-грудні щось негативне відбувається у відносинах Росії і Білорусі".

Президент Білорусі Олександр Лукашенко все більше дратує Кремль спробами балансувати між Заходом і Росією. Російський лідер Володимир Путін розглядає Білорусь як свій передовий військовий табір, тому готовий жорстко придушувати будь-які кроки Мінська в напрямку самостійності. Таку думку висловив експерт із міжнародних питань Валерій Кравченко, коментуючи запеклу суперечку між Лукашенком і Путіним через ціни на газ, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

За його словами, між країнами ще не "пішла велика тріщина в дружбі". Але в разі спроб Мінська відстоювати свою точку зору, все може змінитися. "Відносини між Білоруссю і Росією – це підлеглі відносини. Це не рівні за вагою гравці, і Росія завжди використовує свою міць, щоб тиснути в тих питаннях, в яких вона може. Але з іншого боку вона завжди готова "кинути кістку" – економічну, газову, нафтову", – зазначив міжнародник.

Експерт нагадав, що аналогічну тактику Кремль довгий час використовував у відносинах із Україною. Однак, якщо Білорусь буде проводити політику, спрямовану на незалежність, ця дружба "має шанси дуже швидко розчинитися", - зазначив він. "Лукашенко проводить політику балансування, це його "фішка". Він балансує відносини між Заходом і Росією, і на цьому тримається на плаву політично вже дуже давно. Але багатьох у Москві таке балансування не влаштовує", – заявив Кравченко.

"Білорусь - це, гіпотетично, передовий військовий табір для Росії. Відповідно, мінімальний рівень самостійності Білорусі - це погано для військової могутності Росії. Це передній фронт можливої ескалації з НАТО, з країнами Балтії, з Польщею. І давайте об'єктивно говорити - це Рівненська, Житомирська, Чернігівська та Волинська області України. Тому Росії там не потрібні жодні негативні фактори самостійності, які можуть перешкодити їхній політиці", – пояснив експерт.

За словами Кравченка, "щороку в листопаді-грудні щось негативне відбувається у відносинах Росії і Білорусі". "Наступний рік - це електоральний рік в Україні і в Молдові. Білорусь дуже активний гравець у цьому регіоні. Я думаю, що Росія буде все більше і більше закріплювати за собою цей регіон, щоб жодних негативних намірів для Москви не сталося", – додав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...