Загрожує позбавлення волі на строк від 2 до 5 років: В.о. мера Сміли повідомили про підозру через "замерзле місто"

Відзначається, що депутат, виконуючи обов'язки міського голови Сміли, достовірно знав, що комунальне підприємство не має коштів, щоб платити за газ, і просило про додаткове фінансування.

Депутату Смілянської міськради, який виконував обов'язки мера, оголосили про підозру у неналежному виконанні обов'язків, яке призвело до зриву опалювального сезону у місті. Про це повідомляє прокуратура Черкаської області, передають Патріоти України.

"Повідомлено про підозру одному з депутатів Смілянської міської ради у вчиненні злочину, передбаченому ч. 2 ст. 367 (неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом інтересам юридичної особи, що спричинило тяжкі наслідки) ККУ", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що депутат, виконуючи обов'язки міського голови Сміли, достовірно знав, що комунальне підприємство не має коштів, щоб платити за газ, і просило про додаткове фінансування.

Чиновник мав повноваження та можливість, але не вжив заходів, щоб вирішити ситуацію з газом. Це у свою чергу призвело до несанкціонованого відбору газу та спричинило матеріальну шкоду комунальному підприємству у вигляді збільшення боргу на суму понад 29 мільйонів гривень.

У прокуратурі нагадали, що депутату загрожує позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...