"Загрози з морського напрямку реальні, а ситуація на Чорному та Азовському морях загострюється": Коли український флот зможе тримати удар держави-загарбника

Військово-морські сили України розробили стратегію розвитку національного військового флоту до 2035 року, щоб протистояти агресії Росії з моря.

Одним з головних завдань називається закладання підвалин планомірного і сталого розвитку Військово-Морських Сил як виду Збройних Сил України, йдеться у повідомленні ВМС ЗСУ на сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"Ми чітко розуміємо, що загрози з морського напрямку реальні, а ситуація на Чорному та Азовському морях має тенденцію до загострення. Росія не відмовилася від своїх агресивних намірів, і веде скоординовану гібридну війну проти України, також і на морі. Збільшує своє угруповання у Криму, кількісно та якісно збільшує можливості Чорноморського флоту, багаторазово посилила морське угруповання прикордонної служби ФСБ", - зазначають у ВМС.

За словами командування військово-морських сил, всі російські навчання на морі мають відверто наступальний характер. "Росією фактично окупована значна частина нашої виключної (морської) економічної зони, здійснюється розкрадання українських морських ресурсів. Як прихований елемент блокади, проводиться штучне затримання у Керченській протоці і Азовському морі суден, які користуються портами України. Російська агресія у Чорному та Азовському морях - реальність", - додали у військовому відомстві.

У ВМС стверджують, що можливості адекватної відповіді на морську агресію Росії вкрай обмежені фінансовим ресурсом, станом економіки та часом. Саме тому керівництво прийняло рішення зосередити зусилля на поетапному відновленні флоту. "Ми будуємо збалансовані ВМС, які будуть здатні вирішувати всі завдання, покладені нашою державою. На першому етапі це прибережний флот, на другому - москітний, на третьому - збалансований", - зазначили у ВМС.

На першому етапі буде відновлена оборона прибережної зони, на другому етапі - оборона ближньої зони, а на третьому - охорона далекої зони, тобто всієї акваторії Чорного моря.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...