"Загинули три свині і шість поросят": На окупованій Луганщині здетонували боєприпаси російських "гібридів"

Детонацію артснрядів, що сталася з вини вояків «русского мира» і яка спричинила руйнування домоволодінь, що належать місцевим жителям, окупанти намагаються видати за «обстріл ЗСУ».

Представники російсько-окупаційних військ продовжують прикривати недбалість і безвідповідальність своїх бойовиків міфічними обстрілами з боку сил антитерористичної операції, повідомив прес-центр штабу АТО, передають Патріоти України.

«Так, 7 лютого, вони заявили, що українські військовослужбовці, застосовуючи артилерію калібру 152-мм, обстріляли село Вергулівка, що на Луганщині», - сказано в повідомленні.

Як з'ясувала розвідка штабу АТО, насправді в окупованій Вергулівці трапилася детонація артилерійських боєприпасів російських «гібридних» військ, вибухом яких завдано матеріальної шкоди місцевим жителям. «Встановлено, що збиток місцевим жителям завдано в результаті детонації боєкомплекту і розльоту осколків артилерійських снарядів через недотримання бойовиками правил пожежної безпеки. Крім того, виявлено факт приховування втрати декількох одиниць ствольної артилерії», - уточнили в штабі АТО.

Як уточнили «Новости Донбасса» посилаючись на інформацію терористичного «МНБ ЛНР», внаслідок вибуху снарядів і розльоту осколків «зруйнована господарська будівля площею 30 кв. м.». Крім того, «в житловому будинку пошкоджені два вікна і дах», а «в другій господарській будівлі пошкоджено дах площею 30 кв м», перебитий провід електроживлення домоволодіння. Також пошкоджено лінію електропередач на вулиці. 40 будинків залишилися без електрики.

Завдяки ініціативності «МНС ЛНР» стало відомо, що у Вергулівці окупанти розмістили 152-мм артилерію, яка стала головною причиною руйнування домоволодіння, загибелі домашніх тварин і припинення електроживлення для місцевих жителів.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...