Заява відомого футбольного журналіста спровокувала сексистський скандал у Львові

Один зі спікерів програми "Футбольна журналістика" Артем Франков заявив, що жінка не може бути спортивної журналісткою, так як у неї "щомісяця проблеми", крім цього пріоритетом для жінки повинна бути родина, а не робота.

У Львові під час проведення Львівського медіафоруму в суботу, 19 травня, розгорівся скандал, передають Патріоти України.

Заява головного редактора журналу "Футбол" викликали обурення. Репліка учасника Форуму незабаром з'явилася у соцмережах, де користувачі почали активно обговорювати сказане. За словами деяких, висловлювання Франкова змусило багатьох учасників заходу покинути зал.

"Мене прокляли на #LMF. І не одну мене. На панелі "Футбольна журналістика". Спочатку прозвучало питання "чи може жінка бути футбольний коментатором, оглядачем і т.д.". Далі Артем Франков "дотепно" пожартував - "АЛЕ РАЗ В МІСЯЦЬ ПРАЦЮВАТИ ВОНА НЕ ЗМОЖЕ". Пишу великими, бо мене підірвало. І за хвилину-другу гордо так - "я особисто прокляну жінку, в якої на першому місці не сім’я, дитина, а робота", - в Facebook описала ситуацію одна з гостей Форуму Наталія Доманська.

Також здивований ситуацією був і відвідувач форуму Ігор Ісаєв. "Після цього з залу вийшли кілька учасниць, зокрема Мирослава Керик і Олена Бабакова. Я залишився і запитав із залу, чи розуміє спікер взагалі, чому вони вийшли. Учасниця, що сиділа за мною, додала, що за такі висловлювання слід було б вибачитися. Один зі спікерів віджартувався, мовляв, прошу вибачення у всіх жінок світу за всі мої висловлювання. Після цих слів вирішив вийти і я", - зазначив він.

Пізніше на скандал відреагували і організатори Медіфоруму. "Львівський медіафорум - це платформа, яка завжди дотримуватиметься принципів свободи слова та думки. Ми пишаємося тим, що є майданчиком для різних точок зору. Проте ми принципово не схвалюємо дискримінації, особистих образ, та засуджуємо приниження людської честі та гідності в будь-якій формі", - вказали вони на сторінці заходу.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...