Зайвий доказ штучності Голодомору: "У 1933-32 у Росії ніякого голоду не було, навіть натяку, а було повно хліба", - історик

За словами історика, дітей та жінок, які намагалися виїхати з України, стягували з поїздів доблесні радянські карателі, і, що запам'яталося, іноді пускали тих, хто просився російською мовою.

Український історик Олександр Палій в своєму блозі пише про те, що про Голодомор він знає багато не тільки після вивчення безлічі підручників, історичних документів, а й, що називається, з «перших» вуст, передають Патріоти України.
Олександр Палій розповідає, що у батька його бабусі була сім'я - шестеро братів, всі вони померли під час Голодомору, це село Буда-Варовичі Поліського району на півночі, під самим білоруським кордоном. Коли бабуся повернулася, навіть будинку не було - його розтягла радянська влада. Тоді, до речі, згадали, де той кордон з Білоруссю проходить - так як всі лісові шляхи поперекривали загони радянських карателів з ГПУ. Бабуся врятувалася тим, що її мати з ще двома дітьми з третьої спроби сіла на поїзд до Росії.
За словами історика, з товарного поїзда дітей, жінок стягували доблесні радянські карателі, і, що запам'яталося, іноді пускали тих, хто просився російською мовою. Палій розповідає, що одна дитина - сестра його бабусі - померла в поїзді, і прабабуся руками рила могилу. У Росії, куди вони доїхали, ніякого голоду не було, навіть натяку, а було повно хліба, без здобних булок, але всім вистачало. У Центральній Україні був взагалі жах. Знайомі бабусі в один голос говорили, що війна в порівнянні з голодомором - дрібниця, мовляв, впало не впало, убило не вбило, а не загальний суцільний жах для всіх - і дітей, і людей похилого віку, і жінок. Їм було з чим порівнювати - там були досить напружені оборонні бої в 1941-му і бої Корсунь-Шевченківської битви.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...