"Захід-2017": Муженко не виключає агресії Росія для захисту російськомовних в Україні і Прибалтиці

Росія може використати провокаційний привід загрози безпеці російськомовного населення для збройної агресії проти України та країн-членів НАТО під час російсько-білоруських навчань "Захід-2017".

Віктор Муженко

Про це заявив начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних Сил України Віктор Муженко, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу ЗСУ.

"Реальні масштаби заходів підготовки до навчання "Захід-2017", терміни його проведення, обсяги залучення органів військового управління та військ (сил), в першу чергу – російських, а також інших взаємопов'язаних заходів свідчать, що дійсна мета, цілі та завдання навчань виходять далеко за рамки офіційно оприлюднених, які є лише частиною та прикриттям справжніх планів", – вважає генерал.

Муженко припустив, що загальна чисельність учасників російських навчань може сягати 230-240 тисяч осіб. З них на Південно-Західному стратегічному напрямку – близько 100 тисяч осіб, у тому числі до 70 тисяч військовослужбовців Збройних сил та до 30 тисяч співробітників інших силових структур Росії.

За його словами, зміст заходів стратегічного навчання "Захід-2017", склад військ (сил), що залучаються, дозволяє Росії розгорнути як на південно-західному, так і на західному стратегічних напрямках потужні наступальні угруповання та створити умови для їх тривалого застосування.

"Це об'єктивно зумовлює виникнення воєнної загрози широкомасштабної збройної агресії Росії як проти України, так і проти країн НАТО. Приводом для початку агресії, зважаючи на непередбачуваність вищого військово-політичного керівництва Росії, можуть стати, наприклад, масштабні провокації як на території східних областей України, так і країн Балтії щодо утиску прав і свобод, загрози безпеці російськомовного населення", – сказав Муженко.

"Ми прораховуємо різні сценарії дій противника, включаючи наступальні дії", – зауважив начальник Генштабу.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...