Захід взявся за РФ, - військовий експерт

Через три роки російсько-українського конфлікту США і Захід в цілому, нарешті, визнали, що цей конфлікт - "довгограючий", і всі ці роки Захід "навіть не починав" боротися з РФ, але зараз "поклав пальці на горло і злегка притиснув".

Олексій Арестович

Таку думку "Обозревателю" висловив військовий аналітик Олексій Арестович, передають Патріоти України.

Коментуючи ряд яскравих заяв спецпредставника США по Україні Курта Волкера, в тому числі про колосальну концентрацію російських військ на окупованих територіях і поблизу кордонів з Україною, Арестович зауважив: "Вони там були завжди. Були періоди, коли їх було набагато більше, зараз не найбільша кількість з того, що було. Середня. Просто США вирішили це помітити".

На думку аналітика, є кілька причин зміни тактики. Перш за все, в США "зрозуміли, що вістря політики Кремля спрямоване не проти України, Грузії, Молдови, Білорусі та Прибалтики, а проти Заходу. Що Путін веде гру із Заходом, намагаючись відігратися за поразку в холодній війні". "Ця гра далеко не закінчена, вона підходить до середини. Відіграли першу партію - 2014-2017 роки, зараз буде друга - 2017-2020 роки", - додав він.

Захід довгий час не бажав визнавати "власний провал", а також той факт, що "вся політика щодо Росії з 1991 року була невдалою", - зауважив аналітик. Як наслідок - "нам не давали зброю, перші півтора року нас взагалі вмовляли пожертвувати суверенітетом. І тільки те, що ми вистояли, а Путін не заспокоївся, нарешті дало зрозуміти Заходу, що цей конфлікт - довгограючий, і сподіватися на те, що "брат Порошенко" обійметься з "братом Путіним", як цього хоче Лукашенко, не доводиться", - сказав Арестович.

І ось, нарешті, "Волкер приїхав в АТО, піднявся на "дев'ятку" в Авдіївці (дев'ятиповерховий будинок. - Ред.), з вікна якого побачив весь цей треш, і зрозумів, що, коли дітям на голову сиплються снаряди, напевно, називати це замороженим конфліктом складно. Особливо складно переконувати себе, що "мирні шахтарі" стріляють важкою артилерією - при тому, що, щоб навчитися до неї підійти, потрібно два роки навчатися, і оплатити це може тільки держава, тому що це коштує величезних грошей. І що всю цю техніку ніяк не можна викопати з шахт або відібрати у Збройних Сил України".

"Зрозуміло, що це блеф. Просто назрів момент", - переконаний він.

"Назрів момент лише для заяв чи для чогось більшого?" - запитав "Обозреватель". "Подібні заяви - це завжди окреслення позицій. США дають зрозуміти Росії і всім іншим: Володимир Володимирович, ти не хочеш повертатися до цивілізованих правил гри, ти не хочеш повертати награбоване, значить, будемо тебе душити, поки ти не отямишся", - відповів Арестович .

"Схоже, поки у них не було особливого бажання його душити", - зауважив "Обозреватель". "Вони ще не душили. Всерйоз Захід з Путіним ще не боровся, навіть не починав. Все, що було до цього - це попередження. Зараз вони ще не душать, але вже поклали пальці на горло і злегка притиснули", - запевнив аналітик.

У цьому контексті він нагадав про новий пакет санкцій США, який "вкрай болючий, б'є по нафтогазовому комплексу, військово-промисловому і так далі". "Їм доведеться шукати посередників, тому що санкції б'ють і по тих, хто намагається торгувати з ними", - нагадав Арестович.

"Тепер буде серйозна ситуація, все буде набагато веселіше і набагато швидше", - запевнив він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...