"Заходите как-нибуть эдак лет через 100": Посол Росії у Варшаві намагався пояснити, чому Москва не повертає Польщі уламки літака Ту-154М

Посол РФ у Варшаві Сергій Андрєєв заявив, що Росія не повертає Польщі уламки літака Ту-154М в зв'язку з тим, що не закінчене польське слідство.

Про це він заявив після зустрічі з главою МЗС Польщі Яцеком Чапутовічем, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Польща.

"Причини та обставини були зрозумілі ще в 2011 році, коли були оприлюднені доповіді нашого Міждержавного авіаційного комітету та польської комісії Міллера. З тих пір нічого такого, що б ставило під сумнів їх головні висновки, виявлено не було. Але польська влада розслідування не припиняє, висувають все нові версії, тому і російське слідство вимушене свою роботу продовжувати й з усім цим розбиратися", - сказав Андрєєв.

Він підкреслив, що уламки літака залишаються в Росії, "тому що розслідування авіакатастрофи не завершено, а за російським законодавством до завершення всіх процесуальних дій уламки повинні залишатися в розпорядженні російського слідства".

За словами російського дипломата, у польських слідчих був доступ і до уламків літака, і до чорних скриньок. Він зазначив, що "пристрасті, які нагнітаються з цього приводу, це просто один із засобів тиску на Росію".

Нагадаємо, в авіакатастрофі 10 квітня 2010 року на території Росії загинули всі 96 осіб, що знаходилися на борту польського урядового літака, зокрема - на той час президент РП Лех Качинський. Польська урядова підкомісія з розслідування причини катастрофи відновила Смоленське слідство навесні 2016 року. Однією з основних версій катастрофи розглядається вибух на борту літака ще до його зіткнення із землею. Попередня польська урядова комісія, яка оприлюднила свій рапорт в 2011 році, основною причиною авіакатастрофи назвала помилки польських пілотів.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...