Захопить світ без війни: Китай бере під контроль підприємства по всій Європі

За останні 10 років Китай придбав і інвестував в активи щонайменше $ 318 млрд по всій Європі.

Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України.

Агентство проаналізувало 678 угод, проведених компаніями по всьому світу з 2008 по 2018 рік. Згідно з результатами дослідження, державні та приватні китайські інвестори за цей період скупили в Європі 360 компаній на загальну суму $ 255 млрд.
Китай увійшов в капітали компаній починаючи від італійського виробника автошин Pirelli & C. SpA і закінчуючи ірландською компанією з оренди літаків Avolon Holdings Ltd.
Китайські компанії також частково або повністю володіють чотирма аеропортами, шістьма морськими портами, вітряними електростанціями щонайменше в 9 країнах, а також 13 професійними футбольними командами.
Амбіції Китаю викликають тривогу в Європі. Як зазначає видання, європейські лідери, включаючи канцлера Німеччини Ангелу Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона, працюють над спільною стратегією стримування Китаю в Європі.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...