Захопити владу? - Військовий експерт озвучив головну небезпеку ПВК в Україні (відео)

Так звані приватні військові кампанії після їх можливої легалізації в Україні можуть активно залучатися для втручання в різні політичні процеси.

Олександр Мусієнко

Таке припущення в ефірі ObozTV зробив військовий експерт Олександр Мусієнко, передають Патріоти України.

"В українських реаліях це буде створюватися, щоб певним чином утримувати владу або, не дай Бог, її захопити. Вони ж не будуть створюватися для того, щоб воювати. Навряд чи їх будуть застосовувати в Україні. Знову ж таки, потрібно створити конкурентоспроможну компанію, яка змогла б конкурувати з американською Academi, яка в будь-якій точці світу готова виконати будь-яке завдання. Тільки на стороні легального уряду", - зазначив експерт.

За його словами, зараз ця ідея навряд чи отримає схвалення з боку вищого керівництва країни і уряду. "Те, що у нас це буде використовуватися політично, як ми бачили на прикладі окремих батальйонів, це є. Думаю, що ні держава, ні президент, ні прем'єр-міністр не будуть особливо зацікавлені, щоб такі компанії з'являлися в Україні", - вважає Мусієнко.

При цьому він нагадав, що ідея залучити іноземну ПВК для бойових дій в зоні АТО свого часу вже була забракована. "Я знаю, що в 2015 році були думки деяких військових радників з-за кордону про те, що в Україну можна завести іноземну приватну військову компанію, яка могла б повоювати за нас на сході. Тоді ця ідея була відкинута", - констатував експерт.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...