"Захищав себе, але зараз не пам'ятає", - адвокат просив домашній арешт для жорстокого вбивці з Дніпропетровщини

Звіряча розправа над сім'єю павлоградців, яку в ніч на 11 березня влаштував 18-річний школяр, викликала в райцентрі на Дніпропетровщині величезний резонанс.

Багато людей не вірили в те, що хлопця, підозрюваного у жорстокому вбивстві 30-річного чоловіка і його 4-річного сина, а також в нанесенні численних ножових поранень 35-річній вагітній жінці, візьмуть під варту. Тому ще до початку судового засідання під стінами Павлоградського міськрайонного суду зібралося багато людей. Активісти вимагали справедливості, адже, за їхніми словами, служителі Феміди цілком могли випустити одинадцятикласника, так як його родичі працюють в суді.
Однак в суді дане твердження спростували. Як повідомили «ФАКТАМ» в прес-службі Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області, клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою надійшло до суду в першій половині дня 13 березня. Воно було зареєстровано і автоматичною системою розподілено слідчому судді, передають Патріоти України.
«У зв'язку з увагою громадськості до цього кримінального провадження, а також з метою припинення різних спекуляцій повідомляємо, що родичі підозрюваного в Павлоградському міськрайонному суді не працюють. Суддя Земцова Л. В. відрахована з штату суду 22 квітня 2005 року в зв'язку з поданою заявою про відставку», - відзначили в прес-службі.
Під час суду щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному його адвокат наполягав на тому, щоб підзахисного відпустили під домашній арешт. Мотивував він це тим, що хлопець нібито захищав себе, але зараз не пам'ятає, як все сталося в ту фатальну ніч. У той же час прокурор наполягав на утриманні його під вартою. Суддя погодився з доводами звинувачення і заарештував 18-річного школяра на два місяці без права внесення застави, мотивувавши таке рішення тим, що для громадян, які вчинили подібні злочини, не передбачено утримання під домашнім арештом.
35-річна вагітна жінка, якій вдалося вижити, змогла розповісти деякі подробиці тієї жахливої ночі. «Це був наш сусід, який живе навпроти. Мій чоловік вийшов, а потім закричав: "Виточка!". Відразу ж за моїм чоловіком вискочив з будинку і цей хлопець. Я зрозуміла, що потрібно двері закривати. Я закрила двері, коли почула, як розбивається скло і наш сусід лізе в наш дім», - розповіла інтернет-виданню «5632» постраждала Вікторія, яка перебуває зараз у лікарні.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...