Закінчення пільгового періоду розмитнення "євроблях": Що буде з цінами на вживані авто далі (відео)

Від 23 лютого діятиме повний тариф на розмитнення автомобілів з європейською реєстрацією.

У зв'язку з цими змінами, з'явились чутки про те, що вторинні авто на українських номерах здорожчають. Адже тепер поїхати до Європи і взяти машину за копійки не вийде, демпінг зник, тому на вторинному ринку ціни також зростуть. Чи відповідають такі чутки дійсності, спробували з'ясувати журналісти, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Як зміниться вторинний ринок авто через закриття схеми незаконного ввозу в Україну "євроблях", спробували дізнатися на авторинку "Столичний". Там продавці розходяться в думках, що ж буде з цінами після 23 лютого. Одні говорять, що автомобілі здорожчають, інші - навпаки, що ціна буде падати.
Більшість продавців налаштовані налякати, щоб покупці тут і зараз виклали свої кревні, поїхали додому на авто, а вони самі отримали прибуток. А ось фахівці, твердять однозначно - ціни не зростуть, а може й навпаки - поповзуть донизу. "Був акциз великий. після 25 листопада акциз зменшили в залежності від об'єму двигуна від 9 до 36 разів. Уявіть собі - в 36 разів зменшили акциз. Я говорю про великі об'єми автівок. Це буде стимулювати завезення автівок вживаних", - розповів голова асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко.
На користь зменшення цін говорить і щорічне зниження розміру спецмита на імпорт авто з Європи. До 2026 року воно зникне взагалі. Також експерти допускають, що після ухвалення нових законів про розмитнення, в Україні вживаними авто активніше торгуватимуть дилери. Вони зможуть завозити авто з Європи з меншими витратами на трансфер, страхування та інше. І у них машини мають коштувати дешевше, ніж на автобазарах.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...