Закликали до зміни кордонів України: СБУ припинила діяльність розгалуженої організації антиукраїнських агітаторів (відео)

​Група тролів складалася з чотирьох жителів Миколаєва і чотирьох одеситів.​

Як повідомили в прес-центрі СБУ, учасники групи розповсюджували в інтернеті матеріали сепаратистського змісту з метою загострення суспільно-політичної ситуації напередодні та під час президентських виборів, передають Патріоти України.

Під керівництвом російських кураторів зловмисники поширювали в соцмережі «ВКонтакте» через спільноти антиукраїнського спрямування інформаційні матеріали із закликами до зміни кордонів України. Учасники групи отримували за «роботу» матеріальну винагороду через сервіси грошових переказів, які заборонені в Україні, зокрема «Золота корона» і Webmoney.

Наприклад, один із затриманих розповів, що ще в 2014 році створив у соціальній мережі групу «Нетипова політика», в яку залучив понад 180 тисяч користувачів, щоб після просування групи розміщувати в ній рекламу. У 2017-му цей ресурс сподобався деяким росіянам, які викупили його за 250 тисяч російських рублів. Після йому запропонували бути адміністратором ще однієї антиукраїнської групи, за що платили по 20 тис рублів РФ.

СБУ продовжує розслідування діяльності провокаторів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...