"Залежні від Кремля церкви визнають автокефалію ПЦУ", - екзарх Константинополя

Екзарх Вселенського патріархату, архієпископ Даниїл Памфільський Української православної церкви у США вважає, попри те, що РПЦ не визнає автокефалію Української церкви, однак її можуть визнати інші церкви, навіть ті, що є залежними від Москви.

Про це священнослужитель розповів у коментарі BBC, передають Патріоти України.

Як підкреслив він, Російська православна церква відмовляється визнавати автокефалію Української церкви, і це є зрозумілим. "Сербська, Польська та Антіохійська церкви – ось ці три структури, для яких потрібно час, щоб опрацювати визнання Православної церкви України. Звичайно, Сербська та Антіохійська церква залежать від РПЦ. З Польською ж церквою порозуміння буде знайдено, її риторика зміниться, і вона збагне своє історичне місце в лоні Христової церкви та Константинополя", – зауважив священнослужитель.

На його переконання, питання визнання ПЦУ іншими церквами може зайняти місяці. "Константинополь буде працювати з ними, щоб пояснити, чому потрібно визнати церкву України. Я не передбачаю тут великих проблем. Думаю, з Сербською та Антіохійською церквами ми знайдемо порозуміння, потрібно лише трохи часу. В тих регіонах створено певні політичні умови, тож потрібен час, щоб з ними попрацювати", – пояснив Даниїл.

Він вважає, що теперішні грецькі церкви та румуни будуть одними з перших, а далі процес піде.

Крім того, архієпископ сповістив, що владика Епіфаній вже розіслав предстоятелям православних церков мирні представницькі грамоти, що повідомляють про його обрання.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...