Залякати косоварів? - Путін і Вучич проведуть спільні військові навчання в Сербії

На початку жовтня російські та сербські військові льотчики проведуть спільні навчання на території Сербії, на тлі конфлікту навколо Косово, який нещодавно знов загострився.

Про це повідомили в прес-службі Міноборони Росії, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Льотчики повітряно-космічних сил Росії і військ протиповітряної оборони Сербії проведуть спільне льотно-тактичне навчання "БАРС-2018" на території Сербії. У навчаннях буде задіяно російські винищувачі Міг-29 і вертольоти Мі-8.

"Всього буде задіяно до 10 одиниць авіаційної техніки військово-повітряних сил і військ протиповітряної оборони Сербії", - повідомили у відомстві.

Навчання триватимуть з 1 по 5 жовтня. Під час маневрів льотчики виконають перехоплення повітряних цілей, відпрацюють елементи повітряного бою, фігури складного і вищого пілотажу, тактичного удару по наземних цілях, а також завдання десантування та пошуково-рятувального забезпечення, зазначили у відомстві.

Відзначимо, що не так давно сербський президент привів армію в бойову готовність. Белград вже попередив міжнародне співтовариство, що не потерпить агресії проти сербів. У Брюсселі у відповідь закликали сторони до стриманості.

На початку серпня Сербія і Косово звинуватили один одного в зазіханнях на північні регіони. У Белграді застерігали, що сили безпеки Косово за підтримки США планують таємне вторгнення на непідконтрольну їм північ Косово, де проживає значна частина сербів. У Приштині вважають, що Сербія планує в односторонньому порядку проголосити сербську автономію на півночі Косово.

Раніше посол Росії в Сербії Олександр Чепурін заявив, що територія Косово повинна перейти Белграду, і привів як приклад окупацію Криму.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...