Залізли киянам глибоко у кишеню: "Хлопці Януковича в шоці", - експерт про махінації "Нафтогазу"

​У Києві існують проблеми з гарячою водою, оскільки "Нафтогаз" продає столичному комунальному підприємству газ за завищеною ціною. Це пов'язано з тим, що для підтримки балансу системи місцеві теплокомуненерго змушені закачувати газ з "Укртрансгазу".

Тарас Загородній

"А "Нафтогаз", Коболєв і гоп-компанія кажуть: "Ви вкрали у нас газ. Врахуємо вам це по 11 тисяч. Плюс - штрафні санкції". І вони фактично створюють штучні борги всюди, а весь прибуток концентрують на "Нафтогазі" і виписують собі мега-премії. Також замість того, щоб розділити "Нафтогаз" відповідно до Третього енергопакету, вони цього не роблять. Тому що вже створилася стійка злочинна група в особі іноземців, які теж вже не хочуть поділу, тому що отримують гроші. Коболєв і Вітренко повинні відповідати за зловживання монопольним становищем", - заявив під час чату в "Главреді" політичний і економічний експерт Тарас Загородній, передають Патріоти України.

Аналітик впевнений, що "Нафтогаз" є найбільшим монополістом, і його керівництво спекулює своїм становищем, за що має понести кримінальну відповідальність. "Коболєв розповідає, що "Нафтогаз" тепер не монополіст, мовляв, у нього тільки 7% продажу промислового газу. Зачекайте, але у вас було 60% промисловості, ви запустили якихось митних трейдерів (впевнений, не безкоштовно), ви віддали їм шматок ринку і знову розказуєте, що ви - "великі менеджери"? Це - крадіжка, цинічна і нахабна. Думаю, що хлопці Януковича зараз сидять і уражаються - а так можна було?", - сказав він.
За словами Загороднього, українські газові підприємства мають намір приватизувати за рахунок платників податків. І модернізація активів даних компаній також буде реалізована на гроші населення України. "А ми, ви і я, вкладаємо свої гроші в модернізацію. І все це вони називають "енергетичною незалежністю"... Тепер виходить, що менше газу продається всередині країни, а більше газу йде на експорт за валюту. І тепер все красиво. Тільки прибуток цей не ми отримуємо як країна, а неконтрольований менеджмент "Нафтогазу". Тобто модернізували за наш рахунок "Укргазвидобування", а тепер хочуть ще щось продати ... Це називається "великий лохотрон", - підсумував спікер.
Джерело: Главред
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...